donderdag, 17. november 2016 - 20:26 Update: 17-11-2016 21:13

Belg krijgt ontslag na racistische en seksistische post over Sylvana Simons

Belg krijgt ontslag na racistische en seksistische post over Sylvana Simons
Foto: Facebook
Brussel

Het Belgische bedrijf Arcelor Mittal uit Gent heeft een kraanmachinist ontslagen vanwege een racistisch en seksistisch bericht over Sylvana Simons dat de man had gepost op zijn Facebookpagina.

De man schreef in naam van Zwarte Piet een gedichtje voor 'die bruine griet'. Ook schreef hij- in naam van Zwarte Piet- dat hij 'dat wijf in de zak zou steken en uitleveren in de rosse buurt'. In zijn 'gedicht' ging hij zelfs zover dat hij dreigde Simons te verkrachten 'samen met zijn pietenmaatjes', zodat het 'gedaan is met haar praatjes'. Dit schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws donderdag. Sylvana Simons staat er om bekend dat ze tegen Zwarte Piet is.

Een Nederlandse vrouw die het bericht ontdekte, stapte direct naar Arcelor Mittal. De staalproducent maakte openlijk excuses op Facebook en ontsloeg de man per direct. Het bedrijf schreef op de Facebookpagina: 'Wij betreuren het ten zeerste om een racistisch en seksistisch bericht te moeten lezen van een medewerker. Dit is in strijd met de waarden van onze onderneming en getuigt van een volledig gebrek aan respect voor anderen.'

De Belgische kraanmachinist, vader van twee kinderen, heeft ijn Facebookprofiel inmiddels verwijderd.