dinsdag, 29. november 2016 - 15:53 Update: 29-11-2016 20:17

Dierenrechtenorganisatie komt met schokkende beelden over behandeling proefdieren Vrije Universiteit Brussel

Dierenleed bij proefdieren Vrije Universiteit Brussel
Foto: GAIA
Brussel

Tijdens een drie maanden durende undercoveroperatie door dierenrechtenorganisatie GAIA (Global Action in the Interest of Animals), zijn er schokkende beelden gemaakt dieren worden mishandeld bij de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

De beelden tonen hoe gewonde dieren onverzorgd blijven, elkaar opeten en gedood worden. Volgens Het Laatste Nieuws eist GAIA dat de staatssecretaris de vergunning van de VUB intrekt en er een grondig onderzoek komt.

GAIA heeft een zeven minuten durend filmpje gemaakt waarin getoond wordt dat van varkensjongen de kop wordt afgesneden en muizen de diepvriezer in gaan tot dat ze dood zijn. Volgens GAIA was een undercoveroperatie de enige manier om het dieren leed binnen de VUB aan te kunnen tonen.

Bij de VUB zijn volgens GAIA al snel een paar duizend proefdieren. Hierbij gaat het vooral om muizen en ratten, maar ook een klein aantal mini-varkens en konijnen. Sommige dieren worden bij de VUB gekweekt, andere worden aangekocht.

De VUB laat in een reactie weten: ‘De Vrije Universiteit Brussel nam kennis van het filmpje en begrijpt dat de beelden verontrusten. Wij nemen dit ernstig en onderzoeken de beelden grondig om vast te stellen of alle regels en procedures werden gevolgd.’

De onderstaande video bevat schokkende beelden!