maandag, 25. september 2017 - 17:01 Update: 25-09-2017 18:08

'Vrouw doodt haar kindje en verbrandt lichaampje op barbecue'

Vrouw doodt haar kindje en verbrandt lichaampje op barbecue
Foto: SX
Zemst/België

In het Belgische Zemst heeft de politie gisterenmiddag een verkoold kinderlijkje aangetroffen op een barbecue bij een woning. De 27-jarige moeder werd in de woning aangetroffen en is met zware koolmonoxidevergiftiging overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewaarschuwd door familieleden

De hulpdiensten werden zondagmiddag ingeschakeld nadat familieleden van de vrouw bij de woning rook onder de carport zagen komen. Nadat de hulpdiensten de woning waren binnengegaan troffen zij het verkoolde lichaampje van een peuter aan op de barbecue, zo melden de Belgische media maandag. 

Onderzoek

Het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek gevorderd naar de precieze toedracht. Mogelijk heeft de moeder haar kind gedood en het lichaam in brand gestoken. De vrouw zou vervolgens een zelfmoordpoging hebben gedaan. 

Ziekenhuis

De vrouw liep een zware CO-vergiftiging op en kon nog niet worden verhoord. Zij wordt door de politie bewaakt. Maandag wordt er sectie verricht op het lichaam van de peuter om de doodsoorzaak te achterhalen en de identiteit met zekerheid vast te kunnen stellen.

Categorie: