dinsdag, 3. oktober 2017 - 9:14 Update: 03-10-2017 13:07

Dodental schietpartij Las Vegas loopt verder op naar 59

Dodental schietpartij Las Vegas loopt verder op
Las Vegas

Het dodental door de schietpartij in Las Vegas is opgelopen naar 59. Volgens de politie zijn zeker 527 mensen gewond geraakt. Onder de gewonden zijn velen met schotwonden, maar ook mensen die gewond raakte tijdens hun vluchtpoging. De schietpartij is de ergste in de geschiedenis van de VS.

De 64-jarige schutter,Joseph Lombardo, opende gisteren het vuur vanuit een hotelkamer op concertgasten van een groot countryfestival. Volgens de politie vielen daarbij minstens 59 doden en raakten nog eens meer dan 527 mensen gewond door de kogelregen.

De politie opende direct de klopjacht en vond de reeds overleden schutter in een hotelkamer op de 32e verdieping van het Mandalay Bay-hotel. IS heeft de aanslag opgeëist, maar of de dader ook daadwerkelijk banden had met de organisatie, is nog niet duidelijk. Over het motief van de schutter is nog weinig bekend.

De lokale sheriff, Joseph Lombardo, zei op een persconferentie dat minstens achttien wapens, explosieven en duizenden kogels zijn aangetroffen in het huis van de schutter in Mesquite. De 64-jarige Stephen Paddock kocht in 2015 een woning in die kleine plaats, die vlakbij de grens met Arizona ligt.

Categorie:
Provincie: