donderdag, 5. oktober 2017 - 21:30 Update: 05-10-2017 22:07

Herfststorm Xavier eist al zeven levens in Duitsland

Herfststorm Xavier eist al zeven levens in Duitsland
Foto: fbf
Berlijn

De herststorm die donderdagochtend over het noorden van Nederland raasde, heeft in Duitsland al zeker zeven levens gekost. Dit maakt onder meer de Duitse krant Die Zeit bekend.

Bij Sturm Xavier, zoals de storm in Duitsland genoemd wordt, is izowel n Berlijn als in Hamburg een vrouw om het leven gekomen, doordat er een boom op de auto viel. Daarbij raakte ook iemand zwaargewond. Een vrachtwagenchauffeur in Neu-Karstädt in Mecklenburg-Vorpommern kwam om het leven door toedoen van een omgevallen boom. En in Brandenburg kwamen vier mensen om het leven, onder andere doordat een dikke tak door de voorruit van een auto sloeg en een inzittende doodde.

In de loop van de middag raakten in Hamburg minstens tien mensen gewond. De brandweer riep op om niet meer naar buiten te gaan. De brandweerkorpsen hebben hun handen vol aan overlast die omgewaaide bomen overal veroorzaken. De storm legde in grote delen van Duitsland het treinverkeer lam. Dat kwam vooral door omgewaaide bomen die zowel op het spoor als op de bovenleiding terechtkwamen. Honderden reizigers in de trein van Amsterdam naar Berlijn zijn net over de Duitse grens bij de plaats Bad Bentheim gestrand. In de intercity zaten ongeveer vierhonderd reiziger. Zij worden voorlopig opgevangen in de sporthal van een school in Bad Bentheim.. Ook het vliegverkeer ondervond hinder.