donderdag, 28. december 2017 - 20:55 Update: 29-12-2017 14:10

Gedetineerden maken gat in muur Berlijnse gevangenis en ontsnappen

Gedetineerden maken gat in muur Berlijnse gevangenis en ontsnappen
Foto: Archief EHF
Berlijn

In Berlijn zijn vier gedetineerden uit de gevangenis ontsnapt door een gat in de muur te maken.

Daarna zijn ze over een hek met prikkeldraad geklommen en spoorloos verdwenen. De Duitse politie heeft een grote zoekactie op touw gezet. Dit melden verschillende Duitse media donderdag.

Door in een verwarmingsruimte een stuk beton uit de muur tussen twee ventilatieschachten te breken, wisten de vier gevangenen te ontsnappen, zo meldt de Duitse justitie. De gedetineerden waren vanochtend aan hun dienst in een autowerkplaats begonnen, maar daar stiekem weggelopen om met gereedschap het gat in de verwarmingsruimte te maken. Of zij hulp van buiten de gevangenis kregen, is niet duidelijk.

Drie minuten

De vier mannen stonden in drie minuten buiten en pas na een half uur werd er alarm geslagen. De ontsnapping, die rond 8.50 uur plaatsvond, staat wel op camera. De gedetineerden zijn tussen de 27 en 38 jaar oud en zaten vast voor onder meer diefstal, afpersing met beroving en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Volgens de Duitse justitie gaat het om twee Duitsers en twee mannen van wie de nationaliteit nog onbekend is. Drie van hen zouden volgend jaar al vrijkomen, de vierde zit een straf uit tot 2020.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)