vrijdag, 23. maart 2018 - 12:41 Update: 23-03-2018 16:17

Dader gijzeling Franse supermarkt door politie doodgeschoten

Franse agenten beschoten en mensen gegijzeld in supermarkt
Foto: fbf
Trèbes/Frankrijk

De gewapende man, die vrijdagochtend in het zuiden van Frankrijk mensen gegijzeld hield in een supermarkt in het plaatsje Trèbes, is door de politie doodgeschoten, zo melden de Franse media vrijdagmiddag.

CRS-leden beschoten

Eerdere op de ochtend zou de man met een auto op leden van de speciale politie eenheid CRS zijn ingereden en op hen hebben geschoten. De Compagnies Républicaines de Sécurité (CRS) vormen een gespecialiseerde eenheid binnen de Police Nationale in Frankrijk. Hun voornaamste taak is het handhaven van de openbare orde en de algemene veiligheid.

Gijzeling supermarkt

Bij de eerste aanval zou een politieman zijn geraakt in zijn schouder en overgebracht naar het ziekenhuis. De aanvaller zou vervolgens naar de supermarkt in Trèbes zijn gereden en daar rond 11.15 uur zijn binnengestormd en mensen hebben gegijzeld. Volgens de Franse kranten zou de man 'Allah Akbar' hebben geroepen en op mensen hebben geschoten. Hierbij zijn in totaal 3 doden te betreuren en 3 gewonden waarvan één ernstig. De Franse overheidsinstanties gaan uit van een terreurdaad. 

Update 15.00 uur

De speciale eenheid van de Franse politie heeft de man die zich in een Franse supermarkt verscholen hield gedood. Dit melden de Franse media vrijdagmiddag. Het gaat om een 26-jarige man van Marokkaanse afkomst. 

Categorie: