vrijdag, 4. mei 2018 - 16:58 Update: 04-05-2018 19:23

Peuter (2) omgekomen bij verkeersongeval in Kortenberg(B)

Peuter (2) omgekomen bij verkeersongeval in Kortenberg
Foto: Irma Boom
Kortenberg/België

In het Belgische Kortenberg, vlakbij Brussel, is vrijdagochtend rond 10.15 uur een vrachtwagen op de Leuvensesteenweg (N2) komende uit de richting van Zaventem gaan slingeren en heeft daarbij aan beide zijden van de weg voertuigen en voetgangers geraakt, waarna hij zich in de voorgevel van het ING-bankgebouw boorde. 'Op dit moment is onbekend wat de oorzaak van het gebeurde is, maar alles wijst in de richting van een ongeval', zo laat de politie in België vrijdag weten.

Meisje (2) overleden, vader kritiek

Bij het ongeval zijn 7 slachtoffers gevallen, waaronder de chauffeur van de vrachtwagen. Een meisje van twee jaar is overleden en één persoon, de vader van het dodelijke slachtoffer, bevindt zich in kritieke toestand. Eén ander slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd. 

Chauffeur lichtgewond

Drie andere slachtoffers werden lichtgewond afgevoerd. Eén slachtoffer kon ter plaatse verzorgd worden. De chauffeur van het voertuig is uit zijn voertuig bevrijd en is lichtgewond geraakt. De brandweer vermoedt dat er zich geen gewonden meer in het geraakte bankgebouw bevinden.

Opvangcentrum voor slachtoffers

De gemeentelijke fase van het rampenplan en het medisch vooralarm werden afgekondigd en om 12.00 uur opgeheven. In OC Berkenhof in de Beekstraat werd een opvangcentrum ingericht. De slachtoffers worden bijgestaan door slachtofferbegeleiders van de politie.