zondag, 13. mei 2018 - 15:30 Update: 13-05-2018 16:09

Chinese vrouw ontdekt dat ze geen hond maar een beer in huis heeft

Chinese vrouw ontdekt dat ze geen hond maar een beer in huis heeft
Foto: Screenshot/ YouTube / Gilles Delhaye
China

Mevrouw Su uit het Chinese Yunnan dacht twee jaar geleden dat ze tijdens de vakantie een puppy had gekocht.

Het was even schrikken toen bleek at het om een zwarte beer ging. Mevrouw Su had lange tijd niets door, omdat ze dacht een puppy van een Tibetaanse Mastiff te hebben gekocht en deze hondensoort kan het zwaar (tot zo'n 80 kg) en groot worden. En als er een hondensoort door kan gaan voor een kleiene beer dan is het de Tibetaanse Mastiff wel. Dit meldt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws op basis van berichtgeving in China Nerws. 

De pup groeide als kool en was al snel groter dan een vowassen hond. Su vertelt aan China News: 'Het dier kon wel een hele mand fruit en twee emmers noedels per dag naar binnen werken.' Ze bleek geen hond, maar een zwarte beer van zo'n 200 kg in huis te hebben. Deze diersooert behoort ook nog tot de bedreigde dieren.  

Verantwoordelijken voor bosbeheer raadden de vrouw aan de beer over laten brengen naar het centrum van Yunnan dat gespecialiseerd is in de opvang van wilde dieren. Daar stelde men vast dat het inderdaad om een Aziatische zwarte beer ging, die gelukkig in goede gezondheid verkeerde. De beer krijgt nu hopelijk in het opvangcentrum de zorg die hij nodig heeft.