woensdag, 16. mei 2018 - 10:38 Update: 16-05-2018 11:20

Indonesische politie doodt vier mannen die met zwaarden politiebureau aanvallen

Indonesische politie doodt vier mannen die met zwaarden politiebureau aanvallen
Foto: Printscreen/ YouTube/ TopomaniaNet
Pekanbaru

Vier mannen die bewapend met samuraizwaarden het politiebureau in Pekanbaru op Sumatra wilden aanvallen, zijn door de Indonesische politie doodgeschoten.

Bij de aanval kwam ook een politieagent om het leven. Twee andere agenten en een journalist raakten gewond. Aanvankelijk kwamen vijf overvallers in een busje het politieterrein op rijden. Een van hen probeerde na de aanval met het busje te vluchten, daarbij overreed hij een agent, die daarbij om het leven kwam. De aanvaller is aangehouden. Dit meldt onder meer de NOS woensdag.

Er is nog niets bekendgemaakt over het motief van de aanvallers. Volgens een intern politierapport, dat wordt aangehaald door verschillende lokale media en persbureau Reuters, zou een van de mannen een bomgordel om hebben gehad. Dit werd niet bevestigd door de nationale politiewoordvoerder.

Er was de laatste weken veel extremistisch geweld in Indonesië. In Surabaja op het eiland Java hebben radicale islamitische gezinnen verschillende bomaanslagen gepleegd in de afgelopen week. Die waren gericht op kerken en een politiebureau. Het is vooralsnog onduidelijk of er enig verband bestaat tussen de zwaardaanval en de bomaanslagen.