vrijdag, 18. mei 2018 - 13:41

Meisje (2) omgekomen door kogel na wilde achtervolging

Meisje (2) omgekomen door kogel na wilde achtervolging
Foto: SX
Bergen

Een tweejarig meisje dat donderdag om het leven kwam bij een politieachtervolging in het Belgische Bergen is door een kogel om het leven gekomen. Dit bevestigd het parket van Doornik tegenover Het Laatste Nieuws. Onderzocht wordt of het om een politiekogel gaat.

Eerder liet het parket weten dat het meisje niet om het leven was gekomen door een politiekogel. Uit autopsie is gebleken dat het kind wel degelijk door een kogel overleden is. Volgens RTBF zou het slachtoffertje in de wang zijn geraakt.. Het parket liet weten dat er sprake was van een hoofdwond.

Het meisje zat in een bestelbus samen met 26 volwassenen en drie andere kinderen. De politie wilde het busje laten stoppen, maar dat lukte niet. Na een achtervolging van tachtig kilometer lukte het met vijftien politieauto het busje tot stoppen te dwingen.

Toen agenten de bus benaderde trapte de bestuurder het gas weer in en reed op enkele agenten af. Deze voelde zich genoodzaakt om op het busje te schieten. Nadat het busje op een andere auto botste konden agenten ingrijpen. In het voertuig werd het meisje gewond aangetroffen. Het slachtoffertje overleed op de plaats van het incident.

Het parket doet onderzoek naar het incident.