maandag, 21. mei 2018 - 15:39 Update: 21-05-2018 19:03

Videobeelden natuurgeweld lavastromen Hawaï maken diepe indruk

Videobeelden natuurgeweld lavastromen Hawaï maken diepe indruk
Foto: Screenshot YouTube/CBS News
Hawaï

Als je de beelden bekijkt van onderstaande video van de vulkaanuitbarsting op Hawaï dan besef je maar weer dat de mens tegen dit soort natuurgeweld niet is opgewassen en zeer nietig is.

Meer dan 1.000 evacués

Voor meer dan 1.000 bewoners van het door de vulkaanuitbarsting getroffen eiland Hawaï zit er simpelweg niets anders op dan snel de belangrijkste dierbare spullen te verzamelen en huis en haard te verlaten op het vege lijf te redden wat andere opties zijn er niet. 

Woningen verwoest

De grote vraag voor deze evacués is wat zij zullen aantreffen wanneer zij, nadat de uitbarsting is beëindigd en de lava voldoende is afgekoeld en gestold, weer terugkeren naar hun woningen. Staat hun huis er nog, bestaat hun dorp nog of is dit compleet weggevaagd. Een ding is zeker, voor velen zal een nieuw woonverblijf moeten worden gezocht of opnieuw worden gebouwd. 

Indrukwekkende beelden

Naast de ellende die de uitbarsting met zich meebrengt zijn de beelden die van de voortkruiende lavastromen ook indrukwekkend en op een bepaalde manier toch ook wel 'mooi' te noemen. De Amerikaanse zender CBS News maakte de volgende bijzondere beelden.

Categorie: