dinsdag, 7. mei 2019 - 19:20 Update: 08-05-2019 9:49

Gijzelaars Franse tabakszaak vrijgelaten

tabakszaak-frankrijk
Foto: Screenshot Google Streetview
Blagnac/Toulouse

In Frankrijk is sinds ongeveer 16.00 uur dinsdagmiddag een gijzeling aan de gang in een tabakszaak in het plaatsje Blagnac. Een gewapende man zou vier vrouwen vasthouden in de winkel. De rolluiken zijn naar beneden.

Geschoten op politie

De politie is massaal ter plaatse gekomen en heeft een afzetting gemaakt rond de tabakszaak op nog geen 5 kilometer van Toulouse. Volgens de Franse media zou de man op de politie hebben geschoten en hebben geëist dat de politie zich op een grotere afstand van de winkel opstelt. Mogelijk gaat het om een mislukte overval op de winkel.

GoPro-camera en helm

Volgende Franse media zou de man een helm dragen en een GoPro-camera bij zich hebben. Op dit moment is het nog niet precies duidelijk wat de intenties van de man zijn maar de Franse politie zou op dit moment nog niet specifiek denken dat het om een mogelijke terreurdaad zou gaan.

Update 21.15 uur

Rond 19.30 uur werd een van de vier vrouwen door de gewapende man vrijgelaten. Om 21.00 uur werden ook de andere drie vrouwen vrijgelaten. De man zelf is nog in de winkel aanwezig. 

Categorie: