woensdag, 28. augustus 2019 - 17:14 Update: 28-08-2019 20:16

Nederlander verdacht van geven moordopdrachten gearresteerd in Spanje

arrestatie-spanje
Foto: POLICÍA NACIONAL
Malaga/Spanje

De politie in Spanje heeft dinsdag in de Spaanse plaats San Pedro de Alcántara in Malaga in een bar een voortvluchtige Nederlander gearresteerd. Dit heeft de Spaanse politie bekendgemaakt.

Moordopdrachten

De man wordt door de Nederlandse autoriteiten gezocht voor een aantal moorden waarvoor de opgepakte Nederlander de opdrachten zou hebben gegeven sinds 2017. Twee moordopdrachten zijn uitgevoerd, terwijl andere opdrachten tot liquidatie niet volgens plan konden worden uitgevoerd.

Samenwerking politie Spanje en Nederland

Het onderzoek begon toen de Spaanse politie een dringend verzoek ontving van de Nederlandse politie waarin samenwerking werd gevraagd om de locatie van de verdachte in Malaga te achterhalen. De man zou lid zijn van een Nederlandse motorclub. 

Nederlandse agenten naar Spanje

Na onderling overleg tussen de Spaanse en Nederlandse autoriteiten reisden de Nederlandse agenten naar Marbella waar de verdachte met zijn gezin woont. Na verschillende onderzoeken slaagden de politieagenten erin de verdachte te lokaliseren en te arresteren. Nederland heeft Spanje nu om een uitleveringsverzoek gevraagd.