woensdag, 19. augustus 2020 - 16:56 Update: 20-08-2020 9:07

Meerdere motorrijders in Berlijn door zelfde auto aangereden, mogelijk aanslag

polizei
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Berlijn/Duitsland

In Berlijn hebben zich dinsdagavond kort voor 19.00 uur kort na elkaar op de snelweg BAB 100 verschillende aanrijdingen voorgedaan waarbij steeds één en dezelfde auto betrokken was. De betrokken automobilist zou volgens justitie opzettelijk hebben gehandeld waarbij een terroristisch motief niet wordt uitgesloten.

6 gewonden waarvan 3 ernstig

De automobilist, een 30-jarige bekende van de politie, had het specifiek voorzien op motorrijders. 'Zes mensen raakten daarbij gewond, van wie drie ernstig', zo heeft de politie van Berlijn laten weten.

Munitiekist op autodak gezet

De 30-jarige vermeende aanvaller kwam opnieuw tot een aanrijding met zijn voertuig op de snelweg, verliet zijn auto en zette een oude munitiekist op het autodak. De indruk ontstond dat deze munitiekist mogelijk een gevaarlijk item zou kunnen zijn. Agenten die ter plaatse kwamen slaagden erin de verdachte te arresteren.

Onderzoek inhouw munitiekist 

Om de inhoud van de munitiekist te kunnen onderzoeken en elk mogelijk gevaar uit te sluiten, werden de specialisten gealarmeerd, die de kist met een speciaal watersnij-apparaat openden. In de kist bevond zich alleen gereedschap en geen explosieven. De aangehouden 30-jarige verdachte is woensdag voor de rechter gebracht wegens poging tot moord.