zondag, 16. mei 2021 - 21:12 Update: 17-05-2021 14:31

Vrouw (27) omgekomen na schietincident Maassluisstraat Amsterdam

forens-kogel-huls
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Zondagavond werd in Amsterdam op de Maassluisstraat een auto met twee inzittenden beschoten. 'De bestuurster van de auto raakte gewond en is later in het ziekenhuis overleden', zo heeft de politie bekendgemaakt.

Bestuurster geraakt door kogels

Rond 19.40 uur werd een auto met twee inzittenden beschoten op de Maassluisstraat. De 27-jarige bestuurster werd daarbij geraakt maar reed vervolgens door. De bijrijder bleef ongedeerd. Uiteindelijk belandde het slachtoffer in het ziekenhuis waar zij in de nacht van zondag op maandag aan haar verwondingen is overleden.

Zilvergrijze bestelauto

De twee schutters, die gebruik maakten van automatische vuurwapens, gingen er na de beschieting vandoor in een zilvergrijze bestelauto. Die auto werd bestuurd door een derde verdachte. In de August Vermeylenstraat  werd later een bestelauto in de brand gestoken. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartij en het uitgebrande voertuig.

Verdachte aangehouden

'In verband met deze zaak is een 20-jarige verdachte aangehouden. De verdachte zit in volledige beperkingen en daarom worden er geen verdere mededelingen gedaan over de verdachte en de verdenking tegen hem', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: