maandag, 31. januari 2022 - 9:37 Update: 31-01-2022 22:03

Twee Duitse agenten doodgeschoten, politie verricht twee arrestaties

Duitse politieauto's
Foto: :PX
Kaiserslautern

Bij een routinecontrole in het Duitse Kaiserslautern zijn maandagmorgen een 24-jarige politieagente en een 29-jarige politieagent doodgeschoten. Dit maakte de politie bekend.

Omstreeks 04.20 uur meldde de agenten dat zijn een voertuig gingen controleren en niet veel later gaven zij het bericht dat er schoten waren gelost. Een woordvoerder van de politie zegt tegenover Bild dat collega’s de agenten dood aantroffen. De politie gaat er vanuit dat er meerdere daders zijn geweest.

De politie is direct een grote klopjacht gestart naar de daders. Er zou geen signalement van de daders zijn en de richting waarin zij gevlucht zijn ook niet. Er wordt sterk afgeraden om in het district Kusel lifters mee te nemen.

Update 17.00 uur

Nadat vannacht in Duitsland twee agenten zijn doodgeschoten in Kaiserslautern, heeft de Duitse politie maandag twee mannen aangehouden die er van verdacht worden betrokken geweest te zijn bij de dodelijke schietpartij.

Man van 38 en van 32 jaar

Het gaat om een 38-jarige en een 32-jarige man. Beiden werden in de plaats Sülzbach, niet ver van de grens met Frankrijk aangehouden. Het tweetal heeft zich niet verzet tegen hun arrestatie.