donderdag, 24. februari 2022 - 21:56 Update: 27-02-2022 16:14

President Biden kondigt harde sancties tegen Rusland af

biden-speech-poetin-sancties
Foto: Screenshot YouTube/CBS News
Washington/USA

De Verenigde Staten hebben donderdag, samen met bondgenoten en partners, harde sancties afgekondigd tegen Rusland nadat deze in de nacht van woensdag op donderdag een militaire invasie tegen buurland Oekraïne is begonnen. Dit heeft de Amerikaans president Joe Biden donderdag in een speciale persconferentie bekendgemaakt.

Rusland geïsoleerd van wereldwijde financiële- en handelssysteem

De bedoeling van het pakket maatregelen is om de Russische economie financieel te raken door de enorme kosten waarmee het land te maken gaat krijgen omdat het zal worden geïsoleerd van het wereldwijde financiële- en handelssysteem en van geavanceerde technologie.

Hoge kosten voor Rusland

'De acties van vandaag omvatten ingrijpende financiële sancties en strenge exportcontroles die een grote impact zullen hebben op de Russische economie, het financiële systeem en de toegang tot geavanceerde technologie. De sanctiemaatregelen brengen hoge kosten met zich mee voor de grootste financiële instellingen van Rusland en zullen Rusland verder isoleren van het wereldwijde financiële systeem', zei Biden. 

Acties gericht op de 10 grootste financiële instellingen van Rusland

'Met de financiële sancties van vandaag hebben we ons nu gericht op de tien grootste financiële instellingen van Rusland, waaronder het opleggen van volledige blokkering en sancties voor correspondenten en doorbetalingen, en beperkingen op schulden en aandelen, op instellingen die bijna 80% van de activa van de Russische banksector in handen hebben', aldus Biden.

Lees alles over:
Categorie: