zondag, 13. maart 2022 - 13:21 Update: 13-03-2022 15:47

Legerbasis vlak bij Poolse grens aangevallen; Nederlanders gewond

Foto ter illustratie
Foto: foto ter illustratie
Yavoriv

Bij een Russische raketaanval op de Oekraïense militaire basis Yavoriv zijn zondagochtend zeker 35 personen om het leven gekomen. Daarnaast vielen er volgens verschillende media 134 gewonden. De basis Yavoriv ligt op nog geen 25 kilometer van de Poolse grens.

Het is voor het eerst dat de Russen een raketaanval doen zo dicht bij de Poolse grens. Volgens een correspondent van het Duitse persbureau DPA waren de explosies in het Poolse Przemysl, zestig kilometer van de gebombardeerde basis, te horen.

De autoriteiten in de Oekraïne laten weten dat de basis in Yavoriv, het zogeheten Centrum voor Internationale Vredesbewaking en Veiligheid, getroffen door dertig raketten. Het centrum is een trainingsfaciliteit voor het Oekraïense leger voor vredesmissies. Hier zouden ook buitenlandse instructeurs werkzaam zijn. Een woordvoerder van de NAVO laat weten dat er geen militairen uit NAVO-landen op de basis aanwezig waren.

Vreemdelingenlegioen

Er zijn een onbekend aantal Nederlanders gewond geraakt die zich hadden aangesloten bij het vreemdelingenlegioen. Dit zegt Gert Snitselaar die de Nederlandse coördinator is van het vreemdelingenlegioen. Volgens de Telegraaf komen die buitenlandse aan op de basis in Yavoriv en worden daar getraind. 

Lees alles over:
Categorie: