maandag, 21. maart 2022 - 17:31 Update: 21-03-2022 17:49

'Vliegende' Tesla in Los Angeles

tesla-vliegen
Foto: Screenshot Youtube
Los Angeles

Op internet is een video geplaatst waarop een 'vliegende' Tesla is te zien. Het werkelijke verhaal achter deze 'stunt' is minder.

Lange steile wegen

De lange straten in het heuvelachtige Los Angeles zijn een bekend fenomeen en worden naast het normale gebruik ook vaak gezien als een uitdaging voor bijvoorbeeld snelle afdalingen met een skateboard of fiets. Allemaal heel gevaarlijk natuurlijk maar de personen in deze video moeten hebben gedacht dat het allemaal nog spannender kan.

Gelanceerd

De waaghalzen huurden een Tesla S-BLM en trokken vanuit stilstand beneden aan de weg en reden de heuvel op met het 'gaspedaal' op de bodem getrapt. De Tesla werd bovenaan de weg gelanceerd en vloog meters over de kruising en kwam daarna met een harde klap met de neus van de wagen weer op het asfalt terecht. Vervolgens werden twee geparkeerde auto's aangereden en kwam de zwaar beschadigde Tesla uiteindelijk met alle airbags uitgeklapt tot stilstand. 

Politie

De politie van Los Angeles (LAPD) deelt de video in de hoop om de dader(s) van deze gevaarlijke actie te kunnen oppakken.

Categorie: