woensdag, 6. april 2016 - 12:59 Update: 06-04-2016 13:12

Sim Only steeds populairder

Sim Only steeds populairder
Foto: Mobiel.nl
Leidschendam

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Daarbij kun je uiteraard kiezen welk merk telefoon jouw voorkeur heeft. iPhone en Samsung behoren tot de meest populaire merken. Naast het merk van je telefoon, kun je echter ook kiezen welke abonnementsvorm jouw voorkeur heeft.

Het prepaid bellen van vroeger, gaat er steeds meer uit. Daarvoor in de plaats zijn abonnementen gekomen waarbij je gratis een telefoon krijgt. Soms is dat echter helemaal niet nodig. Wanneer je bijvoorbeeld nog de beschikking hebt over een telefoon en daar erg tevreden over bent. In dat geval kun je een sim only abonnement afsluiten. Dit wordt onder smartphone gebruikers steeds populairder. Maar wat houdt het eigenlijk precies in en wat zijn de voordelen van een dergelijk abonnement? We vertellen het je in dit artikel.

Veel minder kosten

Providers maken vaak reclame met abonnementen alsof je er een telefoon bij krijgt. In werkelijkheid zijn de kosten van de smartphone gewoon verrekend met je abonnementskosten. Je sluit als het ware een lening af die je met je abonnement maandelijks afbetaalt. In veel gevallen is dat helemaal niet nodig. 

Telefoons gaan namelijk vaak veel langer mee dan de twee jaar durende abonnementsperiode. Daarom kiezen gebruikers er steeds vaker voor om na het verlopen van een abonnement een abonnement zonder telefoon af te sluiten. De kosten voor de telefoon heb je dan niet, waardoor je veel minder hoeft te betalen voor je abonnement en voordeliger uit bent. 

Maandelijks opzegbaar

De steeds hoger wordende kosten van reguliere telefoon abonnementen dragen natuurlijk bij aan het feit dat meer dan de helft van de afgesloten abonnementen sim only betreft. Een ander groot voordeel van zo'n abonnement is dat je er vaak niet aan vast zit. Wanneer je een regulier abonnement afsluit geldt dat voor één of twee jaar en daar kom je onmogelijk onderuit. 

Als je abonnement zonder telefoon neemt, kun je dit in vrijwel alle gevallen per maand opzeggen. Daardoor ontkom je een hoge kosten waar je gedurende een lange periode aan vastzit. Veel gebruikers vinden ook dat een belangrijke reden om voor sim only te kiezen.

Categorie:
Provincie: