vrijdag, 15. juli 2016 - 9:21 Update: 15-07-2016 20:28

Eén op tien Nederlanders speelt Pokémon-Go

Ruim 1,3 miljoen Nederlanders spelen Pokémon Go
Foto: fbf
's Hertogenbosch

Pokémon Go heeft in ruim een week tijd Nederland veroverd. Ondanks dat de officiële versie nog niet in de Nederlandse PlayStore of Appstore staat, spelen nu al ruim 1,3 miljoen Nederlanders Pokemon Go. Het komende half jaar blijven de Pokémon trainers zichtbaar in het straatbeeld. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.000 Nederlanders.

Eén op de tien Nederlanders spelen Pokémon Go 

Tweederde van de Nederlanders zijn bekend met de nieuwe hit onder de smartphone apps. Meer dan 1,3 miljoen Nederlanders (10% - 18 jaar en ouder) spelen momenteel Pokémon Go. Ze spelen vooral het spel omdat ze nieuwsgierig zijn naar het spel, het leuk vinden en ze vroeger ook Pokémon hebben gespeeld. Het roept nostalgie op om weer op jacht te gaan naar Pokémons. Daarnaast vinden Nederlanders het fijn dat het aanzet tot bewegen.  

Pokémon trainers zijn fanatiek en loyaal 

Pokémon trainers zijn intensief bezig met het spel; 85% speelt het dagelijks of meerdere keren per dag. Daarnaast zet het aan om te gaan bewegen. Zes op de tien trainers zijn speciaal gaan wandelen om Pokémons te vangen. Pokémon Go blijft voorlopig nog zichtbaar in het straatbeeld. Vier op de tien Pokémon trainers verwacht het spel nog een half jaar of langer te spelen. Daarnaast verwacht nog eens 9% van de Nederlanders dat ze binnenkort Pokémon gaan spelen. Als de app live staat in de stores zal er een nieuwe groep starten met Pokémon Go.  

Categorie:
Tag(s):