vrijdag, 22. juli 2016 - 9:32

Aantal Pokémon Go spelers stijgt naar 2 miljoen

Aantal Pokémon Go spelers stijgt naar 2 miljoen
Foto: fbf
Amsterdam

Het aantal Pokémon trainers blijft stijgen. Vorige week, voor de lancering in de Nederlandse App- en Play Store, was er al sprake van ruim 1,3 miljoen gebruikers. Een week later blijkt dat meer dan 2 miljoen Nederlanders het spelen. Het spel is vooral populair onder jongeren. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.074 Nederlanders.

Vooral populair bij jongeren

Van de 18-plussers in Nederland speelt op dit moment 16 procent Pokémon Go. Dat komt neer op ruim 2 miljoen spelers. Ruim vier op de tien (41%) van de 18-34 jarigen in Nederland spelen op dit moment het spel. Bij de 35 tot 49 jarigen is dit maar 13 procent en van alle 50-plussers speelt slechts 3 procent Pokémon Go.

Acht op de tien spelen iedere dag

Van alle Pokémon Go trainers speelt de helft het spel meerdere keren per dag. Nog eens 30 procent speelt het één keer per dag. Tweederde van de gebruikers (65%) is al eens speciaal gaan wandelen om Pokémon te vangen. Ruim vier op de tien gebruikers verwachten het spel nog minimaal een half jaar te spelen. Wellicht dat eventuele updates van het spel ervoor zorgen dat deze groep nog groter wordt.
 

Categorie:
Tag(s):