donderdag, 10. november 2016 - 12:27 Update: 10-11-2016 13:04

Duitse robot lost Rubik's kubus in 637 milliseconden op

Duitse robot lost Rubik's kubus in 637 milliseconden op
Foto: Infineon
Neubiberg/Duitsland

Een stunt van de Duitse chipfabrikant Infineon, elektronische chips welteverstaan, nu deze een robot heeft gebouwd die de Rubik's Kubus in slechts 637 milliseconden heeft opgelost en daarmee het oude robotrecord van 890 milliseconden heeft doen sneuvelen. De stunt werd donderdag gedaan op een elektronicabeurs.

Mens vs robot

Inmiddels heeft de robot het op dit vlak allang gewonnen van de mens. Afgelopen zondag nog, zette de in Amstelveen geboren 20-jarige Mats Valk, ook wel een 'speedcuber' genoemd, een nieuwe wereldrecord met 4,74 seconden, bijna 8 keer zo langzaam als het nieuwe robotrecord. 

Autonoom rijden

Voor de robot werd gebruik gemaakt van microchips van Infineon, één van 's werelds meest krachtige minicomputers op dit moment die volgens de fabrikant één van de meest essentiële elementen zijn die autonoom rijden mogelijk maken waarbij zeer korte reactietijden, nog sneller dan die van de mens, het verschil kunnen maken tussen veilig en nog veiliger rijden. 

Video's

Hieronder de video van Mats Valk met een tijd van 4,74 seconden en daaronder de video van Infineon met een tijd van 0,637 seconden waarbij ook een 12x vertraagde versie volgt ten opzichte van realtime omdat het menselijk oog het anders niet eens kan zien!

Categorie:
Provincie: