vrijdag, 2. oktober 2020 - 12:29 Update: 02-10-2020 12:43

Waarop zal Apple zich onderscheiden met het nieuwe toestel?

iphone-11
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Maastricht

De aankomende presentatie van het nieuwste iPhone model maakt dat de geruchten rondom het toestel sterk toenemen. Wat mogen we van deze telefoon verwachten? Op welke manier probeert Apple zich met haar nieuwe productserie te onderscheiden van de concurrentie? Enzovoorts. In dit artikel zoomen we in op de voordelen die de nieuwe iPhone van Apple jou als consument kan bieden. Wist je bijvoorbeeld dat de iPhone mogelijk 5G zal ondersteunen? Zo profiteer je straks van nog sneller internet in Nederland! Houd er rekening mee, dat nog niet volledig zeker is of deze functie ook direct naar Nederland komt.

Naar alle waarschijnlijkheid introduceert Apple haar nieuwe iPhone in vier varianten: een Mini, een Pro, een Pro Max en het basismodel. De Mini-versie en het basismodel zijn hierbij aanzienlijk goedkoper dan de Pro- en Pro Max-versie, die op hun beurt over diverse extra’s beschikken.

Focus op augmented reality met een dieptesensor 

Een van de punten waarop Apple haar focus lijkt te leggen met de nieuwe productserie is augmented reality (AR). Zo zouden de Pro- en Pro Max-variant van de nieuwste iPhone voorzien worden van een extra dieptesensor. Deze dieptesensor wordt momenteel ook gebruikt in de reeds geïntroduceerd iPad Pro uit 2020. Daar kennen we deze sensor als de LiDAR-scanner. De extra dieptesensor wordt in de Pro- en Pro Max-versie gecombineerd met een drievoudige camera. Het basismodel en de Mini-variant worden voorzien van een tweevoudige camera.  

Sneller schakelen tussen apps 

Ieder van de modellen uit de nieuwe productserie lijkt uitgevoerd te gaan worden met een A14 Bionic-processor. Daarbij krijgen de Pro- en Pro Max-versie meer RAM-geheugen toebedeeld dan modellen uit de voorgaande jaren. Een combinatie van beide maakt dat het straks nog makkelijker wordt om snel te schakelen tussen verschillende apps. Tijdens het spelen van een spelletje snel een foto maken of een berichtje versturen is hierdoor heel eenvoudig. De kans op haperingen of vertraging lijkt klein bij deze krachtige processor.

Aanvullend op de toevoeging van meer RAM-geheugen is het feit, dat ieder model iPhone dit jaar uitgevoerd zou zijn met 128 GB aan interne opslag. Het zou mogelijk zijn om die opslag uit te breiden tot maximaal 512 GB.  

Strakker uiterlijk bij de nieuwe iPhone 

Tot slot lijkt de nieuwe iPhone een strakker uiterlijk te krijgen dan zijn voorgangers. Apple gaat terug naar de vlakke zijkant, welke we onder meer kennen van de iPhone 5S. Daarbij wordt de Mini-versie kleiner dan zijn voorgangers, met een formaat van 5.4 inch. Ben je op zoek naar een relatief groot toestel? Kies dan voor de Pro Max-versie! Dit model is met zijn 6.7 inch de grootste smartphone die Apple tot dit moment introduceerde. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):