woensdag, 23. december 2015 - 9:01 Update: 23-12-2015 16:49

Uitstel van betaling voor V&D, toekomst onzeker

Uitstel van betaling voor V&D, toekomst onzeker
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Warenhuisconcern V&D heeft van de Amsterdamse rechtbank uitstel van betaling gekregen. Dinsdag had de directie de surseance aangevraagd.

De rechtbank heeft tevens twee bewindslieden aangesteld: Kees van de Meent en Hanneke de Coninck-Smolders. Dit heeft V&D woendsdag bekendgemaakt, zo melden verschillende media. De winkels van V&D en de restaurants van La Place blijven voorlopig open, maar de webwinkel sluit voorlopig.

Een paar dagen geleden liet het concern al weten dat boekjaar 2015 met een miljoenenverlies zou worden afgesloten. Om hoeveel miljoen het ging, wilde het bedrijf nog niet zeggen. In de verklaring van de directie van V&D staat: 'De onderneming werd de afgelopen maanden geconfronteerd met een aantal incidenten en onvoorziene omstandigheden, waaronder de 'Indian Summer’ in november en december. Dit leidde tot een omzetval en liquiditeitstekort.'

Een van de andere incidenten was de ondergang van Dixons. In een aantal V&D-filialen zat een winkel van Dixons, waar V&D tot aan het faillissement van de elektronicaketen profiteerde.

V&D zat al langer in zwaar weer. Bij een reorganisatie in het begin van dit jaar verdwenen er 400 banen. Ook kwam er een akkoord over huurverlagingen met het merendeel van de verhuurders. En in februari kwam een nieuwe topman in dienst. Het bedrijf kreeg deze zomer nog een kapitaalinjectie van 47 miljoen euro van de Britse investeerder Sun Capital. Maar aandeelhouder Sun Capital is niet langer bereid om geld in het bedrijf te steken.

Topman John van der Ent in de verklaring: 'Het is een enorme teleurstelling dat we uitstel van betaling moesten aanvragen. We hopen onze medewerkers, klanten en leveranciers zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen bieden over de toekomst van V&D en La Place. Zo zullen wij samen met de bewindvoerders alle mogelijkheden voor de toekomst onderzoeken.'

Categorie:
Provincie:
Tag(s):