maandag, 25. januari 2016 - 9:44 Update: 25-01-2016 16:57

Ondernemingsraad overgenomen DA drogisterrijen naar de rechter

Ondernemingsraad DA gaat naar de rechter
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwolle

De Ondernemingsraad van DA Drogisterijen stapt naar de rechter

De nieuwe eigenaar van de drogisterijketen biedt aanzienlijk slechtere arbeidsvoorwaarden en de ondernemingsraad (OR) krijgt daarover van medewerkers veel vragen.

Snelle doorstart

De OR vraagt zich af of het wel geoorloofd was dat de OR bij de overname door de NDS (Nederlandse Drogisterij Service) niet is gehoord en dat het daardoor ook niet mogelijke was om mee te praten over de nieuwe arbeidsvoorwaarden, het aantal mensen dat een nieuwe baan aangeboden krijgt en de selectieprocedure. Dit meldt het AD.  Dit had te maken met de snelle doorstart. Drogisterijketen DA wist op oudejaarsdag binnen een dag al een doorstart te maken nadat het een week daarvoor ‘uitstel van betaling’ had gekregen.

Arbeidsvoorwaarden verslechteren

In de afgelopen week is gebleken dat de arbeidsvoorwaarden behoorlijk zullen verslechteren. Zo gaat de werkweek van 36 uur naar 40 uur, verdwijnt de 13e maand en wordt het aantal vrije dagen verminderd. Ook is duidelijk geworden dat 55-plussers geen kans maken op een nieuw contract. Dit heeft secretaris Klaas Liefers van de OR via een persverklaring naar buiten gebracht. Liefers in de krant: 'Ons had advies gevraagd moeten worden over de verkoop van DA aan de Nederlandse Drogisterij Service. Dat is niet gebeurd. We zijn ons bewust van het feit dat de tijd daarvoor beperkt zou zijn en de ruimte niet heel erg groot. Maar dat is geen reden om de wet te overtreden.'

Categorie:
Provincie: