maandag, 15. februari 2016 - 9:58 Update: 15-02-2016 18:15

Alle V&D winkels nog zeker zeker een maand dicht

Curatoren vragen uitstel. V&D twee dagen dicht.
Foto: fbf
Amsterdam

Alle winkels van V&D blijven, ook bij een eventuele doorstart, zeker 4 tot 6 weken dicht. Dit hebben de curatoren maandag bekendgemaakt.

Bij een eventuele overname moet al het personeel opnieuw worden aangenomen en zullen de winkels opnieuw worden ingericht en bevoorraadt. 

De curatoren van V&D kondigden maandagochtend al drie dagen uitstel aan voor de onderhandelingen over de doorstart of overname van de warenhuisketen. 

Inventariseren

De V&D-winkels zijn intussen gesloten en blijven dus voorlopig dicht. Het personeel is bezig met het inventariseren van de voorraden. Maar de onderhandelingen over een doorstart van het failliete warenhuis gaan door. De curatoren hebben aan de verhuurders van de winkelpanden gevraagd om de deadline voor de onderhandelingen over de doorstart van de V&D met drie dagen te verlengen.

De curatoren zijn er nog niet in geslaagd om de onderhandelingen af te ronden. Volgens de curatoren hebben alle partijen die betrokken zijn bij de doorstart afgelopen weekend intensief overleg gevoerd. 'Hierbij is goede vooruitgang gerealiseerd, maar uiteindelijk hebben de curatoren moeten constateren dat de zeer complexe ‘puzzel’ op dit moment nog niet kan worden gelegd', zo weet de NOS.

Ondernemer Roland Kahn van Cool Investments zou met tenminste 35 winkels een doorstart willen maken. Er wordt nu druk onderhandeld tussen curatoren, verhuurders van de panden en de twee geïnteresseerde partijen Cool Investments en het Canadese Hudson's Bay.

De verhuurders hebben het lot van de warenhuizen in handen. Als zij niet meedoen sluiten de winkels morgen, zo schrijft de Telegraaf. Om de doorstart rond te krijgen is voor Kahn dus een enorme klus,want de tientallen verhuurders denken lang niet allemaal hetzelfde.

Daardoor is er ook ruimte voor het Canadese warenhuisbedrijf Hudson's Bay dat de komende jaren zestig winkels in ons land wil openen. Hudson Bay probeert de verschillende vastgoedeigenaren te paaien, in de vorm van lucratieve langlopende huurcontracten, aldus de krant.

Categorie:
Provincie: