dinsdag, 16. februari 2016 - 18:23 Update: 17-02-2016 13:19

Geen werk meer voor 8000 medewerkers V&D na mislukte doorstart

Doorstart warenhuis V&D mislukt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Het doek is definitief gevallen voor warenhuisketen Vroom & Dreesmann (V&D) nu de curatoren dinsdagmiddag bekend hebben gemaakt dat de beoogde doorstart niet is gelukt.

Roland Kahn

Ondernemer Roland Kahn van Cool Investments was als laatste in de race om met tenminste 35 winkels een doorstart te maken maar uiteindelijk kwam er dus geen overeenstemming tussen alle partijen. De curatoren zullen nu de boedel van V&D verder gaan inventariseren en afwikkelen.

8.000 banen verloren

Door het definitieve mislukken van een mogelijke doorstart staan er vanaf woensdag 5.000 V&D- en 3.000 La Palce medewerkers op straat. De vakbonden zullen voor de getroffen medewerkers bijeenkomsten gaan houden om ze te adviseren over loopbaanadvies en sollicitaties. 

Panden V&D

Mogelijk gaan de panden van V&D nu over in handen van het Canadese warenhuisconcern Hudson's Bay die de komende jaren 60 winkels in Nederland wil openen. Hudson's Bay probeerde de afgelopen dagen de verschillende vastgoedeigenaren al te paaien, in de vorm van lucratieve langlopende huurcontracten. 

Categorie:
Provincie: