zaterdag, 20. februari 2016 - 10:33 Update: 20-02-2016 15:28

'ING wilde tweede topondernemer betrekken bij doorstart V&D'

'ING wilde tweede topondernemer bij  redding V&D'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Om een lening te krijgen voor een doorstart van V&D moest CoolCat-topman Roland Kahn een tweede ondernemer aan zich binden. Dat was de eis van zijn bank, de ING. Kahn zegt dit zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

Kahn in het interview over de eisen: 'Ze hadden eisen ten aanzien van de hoeveelheid eigen vermogen die ik zou inbrengen. En ten aanzien van de eigendomsstructuur van V&D.' Verder zegt hij:'ING was bang dat ik te veel hooi op mijn vork nam. Ze wilden dat zich nog een topondernemer aan dit verhaal zou verbinden. Daar was geen tijd voor. Ik had die vrijdagochtend al wel met een topondernemer gesproken, maar die kwam hier binnen en dacht: ik kan voor heel weinig heel veel binnenhalen. Dus dat is niet gelukt'.

Kahn had ING om een krediet van 75 miljoen euro gevraagd. Zelf wilde hij 25 miljoen in V&D steken. Kahn: 'Daar kwam nog eens 25 miljoen bij van de familie Van Eerd, van Jumbo. (..) De mannen van IEF wilden er 10 miljoen van hun eigen poen in stoppen. De verhuurders zouden 100 miljoen bijdragen aan de verbouwing van de panden.'

Categorie: