zaterdag, 27. februari 2016 - 14:06 Update: 27-02-2016 20:09

FNV: 'Onbegrijpelijk. Bezuinigingen voor werknemers KPN, maar dubbele bonus voor CEO'

FNV Publiek Belang: buitensporige bonusverdubbeling KPN CEO Blok
Foto: KPN
Amsterdam

FNV Publiek Belang waarschuwt KPN dat de verdubbeling van de bonus van CEO Eelco Blok onbegrijpelijk is voor werknemers die voortdurend met bezuinigingen te maken hebben.

Onlangs maakte KPN bekend dat Blok over 2015 een bonus krijgt van ruim 1 miljoen euro. Over 2014 was bedroeg de bonus 548 duizend euro. ‘We zien dat de verschillen tussen de directie en medewerkers steeds verder uit elkaar komen te liggen, en dringen aan op een eerlijke verdeling van geld aan de mensen die het werk doen. De verschillen in beloning moeten eerlijk en verklaarbaar zijn,’ aldus Joost van Herpen van FNV Publiek Belang.

Bonus ingeleverd

Vorig jaar heeft FNV met succes bezwaar gemaakt tegen de extra bonus van 425000 euro voor Eelco Blok. De CEO leverde toen het volledige bedrag in. De bonus, die bovenop de ‘reguliere’ bonus van ruim 500 duizend euro kwam, viel slecht omdat KPN-medewerkers steeds de dupe werden van ontslagen. In een paar jaar tijd verloren meer dan 7000 KPN’ers hun baan. Ook dit jaar heeft het bedrijf extra bezuinigingen aangekondigd.

Onbegrijpelijk

Van Herpen: ‘Dit is niet uit te leggen. Niet aan de medewerkers, niet aan de klanten en ook niet aan de aandeelhouders. KPN krimpt en dat voelt het personeel al jaren. Met de verkoop van E-Plus is KPN niet langer een internationaal, maar een Nederlands telecombedrijf. Toch is de beloning die een aantal directieleden krijgt met sprongen omhoog geschoten. Overigens krijgen medewerkers die dezelfde doelstellingen als de directie behalen percentueel en in euro’s een veel lagere beloning. Onbegrijpelijk.’ Inmiddels verdient Blok zo’n 75 keer meer dan de laagst betaalde werknemer bij KPN.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):