dinsdag, 15. maart 2016 - 10:03

Alfa-college in Groningen gaat schuldenprobleem studenten aanpakken

Alfa-college in Groningen gaat schuldenprobleem studenten aanpakken
Foto: Archief EHF
Groningen

Onderzoek wijst uit dat één op de vijf mbo-studenten schulden heeft. Om dit aan te pakken start het Alfa-college in samenwerking met de gemeente en andere ROC’s met het project ‘Jouw Schuld = Jouw Schuld’. Op dinsdag 15 maart vindt de officiële kick-off van het project plaats in de Martiniplaza.

Het project is voor, door en met mbo-studenten georganiseerd. Studenten ontwikkelden onder andere een film en theatervoorstellingen. ‘Jouw Schuld = Jouw Schuld’ is een campagne van de gemeente Groningen waarin partners DUO, Alfa-college, Noorderpoort, Terra MBO en Menso Alting hun krachten bundelen. Hiermee stimuleren ze Groningse mbo-studenten om verantwoord met geld om te gaan. 

De campagne waarschuwt voor gevolgen van schulden, zet aan tot financieel gezond gedrag en verlaagt de drempel om hulp te zoeken bij geldproblemen.

Campagnedagen

In april en mei worden per onderwijslocatie van het Alfa-college in Groningen ongeveer drie campagnedagen georganiseerd voor alle 2700 eerstejaars studenten. Op deze dagen bezoeken de studenten de theatervoorstelling “De kale kip en de prins op de witte scooter”. Een voorstelling over geldproblemen die wordt gespeeld door studenten SAW, SCW en Detailhandel van het Alfa-college aan de Kluiverboom en de Boumaboulevard.

Daarnaast volgen de studenten een workshop die op de locaties wordt gegeven door de GKB en DUO. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers informatie over omgaan met geld en waar zij informatie, advies en hulp kunnen krijgen en wordt er gewaarschuwd voor het maken van schulden.