vrijdag, 29. april 2016 - 15:29 Update: 30-04-2016 9:14

FNV: opheffing sollicitatieplicht voor 60-plussers tijdelijke oplossing

FNV noemt opheffen sollicitatieplicht 60+ tijdelijke oplossing
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De FNV vindt het opheffen van de sollicitatieplicht voor 60plussers maar een tijdelijke oplossing. Dit meldt de FNV vrijdag.

De vakbond reageert vrijdag op diverse berichtgeving in de media hierover en benadrukt dat vooral de mentaliteit van werkgevers om op leeftijd te discrimineren moet veranderen. Bij sollicitaties moeten ervaring en expertise weer meetellen.

'Demotiverend'

Vicevoorzitter Ruud Kuin van de FNV zegt over dit plan: ‘Gezien de hoge werkloosheid en de geringe kansen van ouderen op de arbeidsmarkt is een tijdelijke opheffing van de sollicitatieplicht voor 60plussers wellicht een oplossing. 60plussers solliciteren zich suf, schrijven honderden brieven, maar maken in het algemeen momenteel geen enkele kans op de arbeidsmarkt. Dit is op zijn zachtst gezegd zeer demotiverend.'

Kuin vervolgt: ‘Maar opheffen van de sollicitatieplicht is geen echte oplossing natuurlijk; de uitzichtloze situatie van veel werklozen moet structureel worden aangepakt, zeker ook die van ouderen. Iedereen moet een kans hebben om tot de pensioenleeftijd door te werken. Er moet dus gewerkt worden aan meer echte banen en een eerlijkere verdeling van de banen.‘

‘Maar ook de mentaliteit van werkgevers moet veranderen. Discrimineren op leeftijd deugt simpelweg niet. Ervaring, talent en expertise moeten meetellen wanneer iemand solliciteert. Pas als die mentaliteit van werkgevers verandert, kun je oudere werkzoekenden echt verplichten te solliciteren. Dan maken ze ook echt een kans. De motivatie bij oudere werknemers om te werken ís er, nu de werkgevers nog.’, besluit Kuin.

Categorie:
Provincie: