woensdag, 10. augustus 2016 - 18:11 Update: 11-08-2016 11:01

Bij prijsvechters koffer soms duurder dan ticket

Bij vliegreizen is de koffer soms duurder dan het ticket
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Uit onderzoek van boekingswebsite tix.nl blijkt dat het meenemen van een koffer in een vliegtuig soms duurder is dan het ticket zelf. Dit geldt vooral voor prijsvechters.

Easyjet

Vliegticketwebsite Tix.nl bekeek welke vliegtuigmaatschappij nu eigenlijk wat vraagt voor het meenemen van een koffer van 22 kilo op een Europese vlucht. De uitkomsten liepen nogal uiteen van helemaal niets tot 51 euro per vlucht. En deze koffers moet je dan wel vooraf online inchecken anders lopen de kosten nog verder op. Dit meldt Metro Nieuws woensdag. Bij Easyjet moet de reiziger zeker even opletten, want een koffer van 22 kilo kan daar, afhankelijk van de route, 51 euro kosten per vlucht. Voor een retourtje betaal je dan voor je koffer dik 100 euro.

Maar op andere vluchten van Easyjet kost dezelfde koffer van 22 kilo maar 28,90. En koffers die minder wegen dan 22 kilo worden ook weer goedkoper. Helaas wordt pas tijdens het inchecken duidelijk wat de precieze extra kosten zijn van de koffer.

Ryanair

Ryanair rekent voor een vlucht tot drie uur een laag tarief, voor langere vluchten een hoog tarief. Dat hoge tarief kan oplopen tot 50 euro per koffer van 22 kilo. Dezelfde koffer op een kortere vlucht meenemen, kost 35 euro. Een retour is dan 70 euro voor de koffer.

Transavia en KLM

Bij Transavia varieert een koffer van 22 kilo tussen de 21 en 32 euro. Bij KLM moet sinds oktober 2014 betaald worden voor ingecheckte bagage op een vlucht binnen Europa. Vorig jaar kostte een koffer nog 20 euro. Nu is dat verhoogd naar 25 euro.

TUIfly en Lufthansa

Bij TUIfly kost een koffer van 22 kilo op een Europese vlucht 15 euro.  En bij Air Berlin en Lufthansa kost op Europese vluchten het meenemen van een koffer tot 22 kilo helemaal niets!!

Categorie: