donderdag, 14. december 2017 - 10:53

Export groeit met ruim 5 procent in oktober

Export groeit met ruim 5 procent in oktober
Foto: Frank van den Berg / FBF.nl
Den Haag

Het volume van de goederenexport was in oktober 5,2 procent groter dan in oktober 2016, meldt het CBS. De groei was kleiner dan in september (7,3 procent). In oktober groeide vooral de export van personenauto’s, machines en apparaten.

Het volume van de import was in oktober 2,9 procent groter dan een jaar eerder. Ook de groei van de import was kleiner dan in de voorgaande maand. Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober.

Omstandigheden voor export in december minder gunstig dan in oktober

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in december minder gunstig dan in oktober. Dit komt doordat de groei van de Duitse industriële productie is afgezwakt en doordat de ontwikkeling van de reële wisselkoers minder gunstig was. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):