woensdag, 2. december 2015 - 17:16 Update: 02-12-2015 19:19

NPCF : Sluit geen Budgetpolis af

NPCF waarschuwt voor afsluiten Budgetpolis
Foto: Archief EHF
Utrecht

Patiëntenfederatie NPCF waarschuwt woensdag om geen budgetpolis af te sluiten voor de zorg.

Volgens de NPCF blijkt uit het uit het rapport dat de Nederlandse Zorgautoriteit vorige week naar buiten bracht over het uitvoeren van de Zorgverzekeringswet in 2014, dat mensen niet alleen risico's op het gebied van vergoedingen lopen maar ook op de kwaliteit van ingekochte zorg. Ze kunnen te maken krijgen met een lange reistijd voor zorg. Met ziekenhuizen met zeer lange wachttijden voor zorg. En met ziekenhuizen die onder verscherpt toezicht staan, maar waar ze niet kunnen wegblijven omdat er beperkt is ingekocht.

'Het is goed gegaan op onderdelen als zorgplicht, acceptatieplicht en transparantie maar de uitkomsten van het onderzoek over de budgetpolis waren ronduit slecht', aldus de NPCF. De patiëntenfederatie heeft hierover woensdag een brief gestuurd naar Zorgverzekeraars Nederland. Patiëntenfederatie NPCF raadt mensen aan weg te blijven van de budgetpolis omdat de kans op ongewenste bijwerkingen groot is.

Een verzekerde liet het NPCF weten: 'Door complicaties is mijn vriendin van het Bronovo naar het MCH Den Haag gestuurd. Mijn vriendin heeft een budgetpolis en in het MCH hoorden we dat de behandeling niet volledig vergoed wordt. Ik vind niet dat je in zo’n situatie mag verwachten dat de patiënt nagaat of een ziekenhuis een contract heeft'.

Categorie:
Provincie: