zondag, 6. december 2015 - 15:55 Update: 06-12-2015 16:23

'Voorwaarden afsluiten zorgpolis moet anders'

'Voorwaarden afsluiten zorgpolis mioet anders'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Minister Schippers van Volksgezondheid moet volgens de regeringspartijen in grijpen zodat de burger niet de dupe wordt van onduidelijkheden bij het afsluiten van een nieuwe zorgpolis. Dit meldt de NOS.

Onderhandelingen tussen zorgaanbieders en verzekeraars voor 2016 zijn nog in volle gang. Iemand die nu een zorgpolis afsluit weet nog niet welke voorwaarden er zijn.  Zo kan het gebeuren dat bij een opname men niet in het ziekenhuis van eigen keuze terecht kan voor een behandeling. Dit terwijl het bij het afsluiten van de polis nog wel het geval was.

Op de NOS-radio zei PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester dat dit elke jaar een terugkerend probleem is, maar ook elk jaar groter wordt. Bouwmeester vindt dat de minister de Nederlandse Zorgautoriteit  moet opdragen maatregelen te nemen.

Bouwmeester zegt dat er twee mogelijke oplossingen zijn. De eerste is dat de nieuwe polis minimaal dezelfde voorwaren biedt als de oude polis. Een andere oplossing zou zijn dat burgers zes weken te tijd hebben om van polis te veranderen als de nieuwe polisvoorwaarden in gaan. 

Categorie: