vrijdag, 19. februari 2016 - 9:59 Update: 19-02-2016 10:00

Thuiszorgmedewerkers bezetten gemeentehuis voor goede thuiszorg

Thuiszorgmedewerkers bezetten gemeentehuis voor goede thuiszorg
Foto: Archief FBF.nl
Bronckhorst

Thuiszorgmedewerkers georganiseerd in FNV hebben vanochtend het gemeentehuis van Bronckhorst in de Achterhoek bezet.

Zij doen dit omdat hun huidige werkgever en tevens de grootste thuiszorginstelling van Nederland, TSN, failliet gaat. Bronckhorst heeft van Stichting Familiehulp (Buurtzorg van Jos de Blok) een voorstel gekregen waarbij de zorg beter georganiseerd zal worden, de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers behouden blijven en de cliënten hun vertrouwde thuiszorgmedewerker niet verliezen. Zij zullen in het gemeentehuis blijven totdat de wethouder besluit om het voorstel van Stichting Familiehulp te accepteren, of een andere oplossing waarbij de arbeidsvoorwaarden en de relatie tussen de medewerker en de cliënt behouden blijft. 

“In plaats van dat Bronckhorst kiest voor een goede oplossing, die voor het grijpen ligt, heeft de wethouder al gezegd in zee te willen gaan met Emile Thuiszorg. Hij wil de thuiszorg dus laten overnemen door studenten die voor een bodemprijs ons werk gaan doen. Daarom hebben we ons vandaag verkleed als studentenvereniging De Peppel, om wethouder Peppelman te overtuigen om voor goede thuiszorg te kiezen,” zegt thuiszorgmedewerker Pia.

“Het plan met de oplossing is er, het geld is er, de gemeente hoeft alleen maar ja te zeggen en het is geregeld. Het is belangrijk dat de gemeente niet kiest voor de goedkoopste oplossing om het werk van TSN over te nemen, maar voor de beste oplossing. Het gaat om zorg voor kwetsbare mensen. De cliënten en de medewerkers mogen niet de dupe worden van het faillissement van TSN. Het werk bestaat immers gewoon nog, want de cliënten hebben nog steeds zorg nodig. Daarom snappen we heel goed dat deze thuiszorgmedewerkers willen dat de gemeente voor een goede oplossing zorgt” zegt Gijs van Dijk van de FNV. 

Categorie:
Provincie: