vrijdag, 10. juni 2016 - 20:42 Update: 10-06-2016 20:45

Verscherpt toezicht Clinic63 opgeheven

Verscherpt toezicht Clinic63 opgeheven
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft het verscherpt toezicht op Clinic63 opgeheven. Alle geconstateerde tekortkomingen in de zorg zijn opgepakt.

Op 4 december 2015 stelde de inspectie Clinic63 voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht. Dit omdat tijdens inspectiebezoeken in 2015 aan de locaties Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Den Bosch, Utrecht en Maastricht werd geconstateerd dat de instelling niet voldeed aan de vereiste normen.

Zo ontbrak ondermeer een kwaliteitssysteem en waren de infectiepreventie en medicatieveiligheid niet op orde. Op basis van de inspectiebezoeken concludeerde de inspectie dat er structurele tekortkomingen waren bij Clinic63 en dat de bestuurder onvoldoende stuurde op verbetering hiervan. 

De afgelopen maanden bezocht de inspectie de verschillende locaties van Clinic63 opnieuw om te toetsen of de gewenste verbeteringen waren doorgevoerd. Uit het onderzoek bleek dat zaken zijn opgepakt. De inspectie heft daarom het verscherpt toezicht op, maar blijft de vorderingen bij Clinic63 volgen.