donderdag, 7. juli 2016 - 9:20 Update: 07-07-2016 12:02

Hugo Borst: te weinig personeel voor goede zorg verpleeghuizen

Ook uw hoofdredacteur van BlikopNieuws.nl herkent zich in het verhaal van Borst. ''Ook mij moeder zit in Amstelveen in een verpleegtehuis en hier is het niet anders. Het personeel is met een woord fantastisch, maar bij driewekelijks bezoek aan mijn zieke
Foto: Archief EHF
Rotterdam/Amstelveen

Voetbaljournalist Hugo Borst mengt zich in de discussie over verpleeghuizen. In het AD heeft Borst een brief waar hij zijn zorgen deelt.

Zijn demente moeder zit in een verpleegtehuis van de stichting Laurens, één van de elf verpleeghuisinstellingen waar de Inspectie voor de Gezondheidszorg grote zorgen over heeft.

Borst geeft aan dat hij vooral moeite heeft dat er te weinig personeel is op de afdeling waar zijn moeder huist. Zo moet slechts één verzorger negen bewoners helpen, terwijl deze ook vaak achter de computer zit om gegevens bij te werken. "Dat moet. Want het systeem schrijft voor dat veel (overbodigs) moet worden geregistreerd. Als dat niet gebeurt, wordt er een manager boos."

Schrijnend

Ook uw hoofdredacteur van BlikopNieuws.nl herkent zich in het verhaal van Borst. ''Ook mij moeder zit in Amstelveen in een verpleegtehuis en hier is het niet anders. Het personeel is met een woord fantastisch, maar bij driewekelijks bezoek aan mijn zieke en dementerende moeder zie je telkens weer opnieuw hoe zwaar het werk voor verzorgend personeel is. Je hebt het over helpende die het hart op de juiste plek hebben zitten, maar die door gebrek aan tijd deze liefdevolle karaktertrek niet genoeg met de bewoners kunnen delen. Mijn moeder heeft nog het geluk dat mijn lieve vader haar elke dag bezoekt, maar er zitten bewoners die nooit bezoek krijgen en het grootste gedeelte van de dag/week/jaar veel en veel te weinig aandacht krijgen en hele dagen op een stoel naar de televisie zitten te staren''.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):