donderdag, 21. juli 2016 - 18:46 Update: 21-07-2016 18:52

IGZ: Zorg bij Stichting Pergamijn is goed verbeterd

IGZ: Zorg bij Stichting Pergamijn is goed verbeterd
Foto: Archief EHF
Echt

Het verscherpt toezicht, dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bij Stichting Pergamijn in het Limburgse Echt had ingesteld, is op 18 juli 2016 beëindigd. 'De inspectie heeft vastgesteld dat de zorg goed is verbeterd', zo laat IGZ weten.

Op 18 januari 2016 stelde de inspectie Stichting Pergamijn (Pergamijn) onder verscherpt toezicht. Volgens de inspectie was er bij Stichting Pergamijn sprake van voortdurende tekortkomingen in de zorg. Daarnaast werd niet genoeg gestuurd op verbetering van de zorg.

Op 15 maart 2016 en 17 mei 2016 bezocht de inspectie Pergamijn om te toetsen of de noodzakelijke verbeteringen zijn doorgevoerd. Uit het onderzoek bleek dat er hard is gewerkt om de zorg te verbeteren. 

Zo is onder andere de deskundigheid van de medewerkers verbeterd, evenals de kwaliteit van de zorgdossiers. De inspectie concludeert dat er geen structurele tekortkomingen meer zijn bij Pergamijn en dat goed is gestuurd op verbetering. 

De inspectie heeft voldoende vertrouwen in de verbeterkracht van het bestuur van Pergamijn. Pergamijn heeft aan de gestelde maatregelen in het verscherpt toezicht voldaan. Daarom beëindigt de inspectie het verscherpt toezicht. 

De inspectie blijft de ontwikkeling bij Stichting Pergamijn volgen en zal de zorginstelling opnieuw onaangekondigd bezoeken om te toetsen of de verbeterresultaten worden vastgehouden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):