maandag, 24. oktober 2016 - 11:44 Update: 24-10-2016 16:11

Donderdag in België voortaan seksdag

Donderdag in België voortaan seksdag
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Brussel

De Belgische Vlaams Minister van Welzijn Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen, heeft de donderdag in België uitgeroepen tot date-dag waarbij je seks moet inplannen.

Om de seks donderdag in België op de kaart te krijgen, is de minister een campagne gestart onder de titel: “Maak van donderdag date-dag en blijf ook met je partner de beste vrienden”.

“Deze campagne wil in de eerste plaats handvatten aanreiken om relationele bekommernissen bespreekbaar te maken, met respect voor de eigenheid van ieders relatie. Het is niet de bedoeling van deze campagne om koppels te betuttelen met allerhande richtlijnen”, aldus de minister.

Tijd maken

Volgens Vandeurzen is het echter niet de taak van de overheid om letterlijk de kaarsjes te komen aansteken. ''Het doel van deze campagne is om koppels met een positieve boodschap een duwtje in de rug te geven. Het is belangrijk dat mensen beseffen dat ze tijd vrij moeten maken voor elkaar en dat ze met hun vrienden en familie of, waar nodig, met professionals durven spreken over eventuele relatieproblemen.''

Categorie:
Provincie: