zaterdag, 5. november 2016 - 13:31 Update: 06-11-2016 10:36

Meander Medisch Centrum op 15e plaats in AD Ziekenhuis Top 100

Meander Medisch Centrum in top 20 AD Ziekenhuis Top 100
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amersfoort

Meander Medisch Centrum staat op positie 15 in de jaarlijkse AD Ziekenhuis Top 100 die zaterdag is gepubliceerd. Dit meldt Meander zaterdag.

Zorg voor ouderen

Het Amersfoortse ziekenhuis scoort vooral goed op de zorg voor ouderen, knie- en heupoperaties en de behandeling van kanker. Met deze notering behoort Meander Medisch Centrum weer tot de top 20 beste ziekenhuizen van Nederland.

Frank de Reij, CEO Meander: 'De AD Top 100 is voor ons een goede graadmeter van de kwaliteit die we leveren. Hoe goed doen we het in de ogen van de patiënt en hoe staan we ervoor in vergelijking tot ziekenhuizen elders? Vorig jaar stonden we nog op positie 35, ik ben daarom blij met de sprong die we hebben gemaakt. Op onze zorg voor ouderen, de behandeling van hart- en vaatziekten en kanker scoren we boven het landelijk gemiddelde'. 

Pijnbestrijding en ondervoeding heeft 'volle aandacht'

'Op een aantal aspecten zoals pijnbestrijding en het signaleren van ondervoeding bij ouderen is dat nog niet het geval. Dit heeft onze volle aandacht. Iedereen die weleens in ons ziekenhuis is geweest, merkt dat we blijven investeren in nieuwe medische behandelingen en een prettige omgeving voor patiënten. Een bezoek aan een ziekenhuis is altijd spannend, daarom willen dat onze patiënten niet alleen kunnen rekenen op de beste medische zorg maar zich ook op hun gemak voelen. Deze hoge notering in de AD Top 100 en het cijfer 8,4 voor klanttevredenheid laten zien dat we daar goed in slagen', aldus De Reij.

Ziekenhuizen leveren elk jaar informatie aan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over een groot aantal criteria (indicatoren) betreffende de kwaliteit van zorg. De onderzoekers van de krant maken elk jaar voor de ranglijst daar een selectie uit van criteria die betrekking hebben op de verpleging, de zorg voor ouderen, keurmerken en medische kwaliteit. Meander behaalde ruim 66% van het maximaal haalbaar.

Categorie:
Provincie: