zaterdag, 28. oktober 2017 - 11:31 Update: 28-10-2017 11:45

''Kabinet houdt met eigen wiettuin Nederlanders 'hitsig'''

Kabinet houdt met eigen wiettuin Nederlanders 'hitsig
Foto: Archief EHF
Den Haag

Mensen die wiet roken hebben meer seks. Althans dat beweren onderzoekers van de Stanford University School of Medicine.

De onderzoekers vermoeden dat het cannabis het libido de seksuele behoefte stimuleert. Mensen die op dagelijkse basis wiet gebruiken, hebben in ieder geval 20 procent meer seks dan niet-gebruikers. Uit een eerder onderzoek op ratten, bleek dat het cannabis zorgde voor 50 procent meer kans op paren.

Van de ondervraagde mannen had 25 procent in het afgelopen jaar minstens één joint op, van de vrouwen 15 procent. De ondervraagden vertelden ook hoe vaak ze de afgelopen vier weken seks hadden gehad. Daarbij bleken de blowers (6,9 keer voor mannen; 7,1 keer voor vrouwen) beduidend actiever dan hun nuchtere landgenoten (5,6 keer voor de mannen; 6 keer voor vrouwen).

Toch kan een rechtstreekse link niet worden hardgemaakt, zeggen de onderzoekers.

Onze redactie raadt u af om na het lezen van dit onderzoek meteen naar een koffieshop te rennen. En al zeker niet om te gaan blowen. Want roken kan op lange termijn de gezondheid juist schaden waardoor seks juist steeds lastiger wordt. 'Gelukkig' maar dat het nieuwe kabinet recent heeft besloten om zelf de wiet maar te gaan telen. Het houdt de Nederlander dus niet alleen 'hitsig', maar ook verslaafd dat wat goed is voor de schatkist. 

Categorie: