vrijdag, 2. februari 2018 - 21:38 Update: 04-02-2018 12:46

Tandartsen fel tegen gaatjes borende studenten

Oproep aan tandartsen om te stoppen met stageplek voor studenten mondzorgkunde
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De beroepsorganisatie Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) roept alle tandartsen op niet mee te gaan werken aan fragmentatie van de mondzorg. Dit heeft de ANT vrijdag bekendgemaakt.

Experiment

'Naar aanleiding van het besluit van minister Bruins om het experiment AMvB taakherschikking te starten, heeft de ANT alle tandartsen in Nederland een brief gestuurd waarin we oproepen om niet mee te gaan werken aan de fragmentatie van de mondzorg', stelt de ANT. In het experiment zouden tandartsen de studenten onder andere moeten leren om gaatjes te boren bij patiënten en dat vinden de tandartsen te ver gaan omdat zij hierdoor in de toekomst mogelijk zelf minder behandelingen kunnen uitvoeren gezien de concurrentie die de toekomstige mondhygiënisten​ dan vormen.  

'Nu actie'

'Helaas is de tijd van diplomatie en overleg voorbij. Er moet nu actie komen. We willen de minister een duidelijk signaal geven, dat tandartsen niet over zich heen laten lopen', aldus de ANT die alle tandartsen oproept 'als de toekomst van uw vak u aan het hart gaat en u niet bereid bent mee te werken aan de fragmentatie van de mondzorg', om stages van studenten mondzorgkunde in hun praktijk gericht op prepareren voorlopig op te schorten en deze te beperken tot het aanbieden en begeleiden van de preventieve onderdelen. 

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie: