maandag, 8. april 2019 - 17:03 Update: 08-04-2019 17:03

Berkenpollenseizoen piekt

berken-pollen-hooikoorts
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Wageningen

Mensen met een berkenpollenallergie kunnen komende tijd veel klachten verwachten. Dit melden Weeronline, Wageningen University & Research en het LUMC. Het berkenpollenseizoen piekt momenteel en bovendien blijft het vanaf vandaag voorlopig overwegend droog.

Hierdoor neemt de hoeveelheid pollen in de lucht komende week flink toe. De kans op hooikoorts door berkenpollen is dan ook groot.

Uit pollentellingen van het LUMC van afgelopen week blijkt dat het berkenpollenseizoen volop is begonnen. Van de boomsoorten is de berk de grootste veroorzaker van hooikoorts. De berk verspreidt sterk allergeen pollen. Door het mooie weer neemt de kans op overlast komende week verder toe. Volgens de verwachting van Weeronline blijft het komende week vaak droog, waardoor de concentratie pollen in de lucht flink toeneemt. Tijdens warme en zonnige dagdelen produceren de katjes van de berk veel pollen. Bovendien wordt met wind uit richtingen tussen zuid en noordoost veel pollen aangevoerd uit België en Duitsland.

Categorie:
Provincie: