vrijdag, 6. maart 2020 - 21:04

Coronabesmetting in Oosterbeek

thermometer
Foto: Pixabay/leo2014
Oosterbeek

Een inwoner van Oosterbeek is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld. De man was vorige week met partner en kinderen in Noord-Italië. Toen hij klachten kreeg, is hij uit voorzorg thuis gebleven. De patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed. De rest van het gezin vertoont geen klachten. Hun contacten worden tot een minimum beperkt.

De GGD heeft in kaart gebracht met wie de patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Deze kleine groep is door de GGD benaderd. Zij moeten dagelijks hun temperatuur en eventuele klachten doorgeven. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij getest en is ook voor hen thuisisolatie van toepassing.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden. 

Burgemeester Schaap van de gemeente Renkum: "Ik wens de familie veel sterkte en beterschap. Er wordt hard en in goede samenwerking met de betrokken partijen gewerkt om de kans op verspreiding in Nederland te verkleinen."

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: