dinsdag, 24. maart 2020 - 14:24 Update: 25-03-2020 13:36

Aantal coronadoden stijgt naar 276 en aantal besmettingen naar 5.560

coronavirus-covid19
Foto: Pixabay/TPHeinz
Bilthoven

Sinds de vorige update zijn er 63 nieuwe patiënten gemeld als overleden aan COVID-19. 'Er zijn op dit moment in totaal 276 mensen gemeld als overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar', zo meldt het RIVM dinsdagmiddag.

Totaal 5.560 positief geteste personen 

'Sinds gisteren zijn 811 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5.560. Onder hen zijn 1.495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn of zijn geweest', aldus het RIVM.

Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

Getest bij ziekenhuisopnames

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Effect maatregelen begin volgende week pas zichtbaar 

Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo ziet het RIVM dat overleden patiënten niet altijd op de dag van overlijden gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: