donderdag, 20. april 2023 - 11:38 Update: 20-04-2023 21:55

Man (30) verdacht van betrokkenheid bij overlijden patiënten ziekenhuis in Assen

verpleegkundige-ziekenhuis
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Assen/Noordenveld

De politie heeft afgelopen maandag 17 april een 30-jarige man uit de Drentse gemeente Noordenveld aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van patiënten in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) ten tijde van de coronapandemie. 'De aangehouden verdachte was in die periode als verpleegkundige werkzaam in dit ziekenhuis', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

Strafrechtelijk onderzoek

De aanhouding vloeit voort uit een strafrechtelijk onderzoek dat de politie en het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland zijn gestart naar aanleiding van een aangifte door het WZA bij de politie. 'Het verdere onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Dit vraagt grote zorgvuldigheid', aldus het OM. 

Direct betrokkenen geïnformeerd 

Politie en OM begrijpen dat dit bericht vragen oproept. Vanwege de aan verdachte opgelegde beperkingen kunnen we op dit moment echter niet meer informatie delen. Daarnaast zou dit het onderzoek kunnen schaden. Direct betrokkenen zijn door de politie geïnformeerd.

Voorgeleiding

De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Aan hem zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij voorlopig alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: