dinsdag, 15. december 2015 - 16:45 Update: 16-12-2015 13:06

Giel Beelen onder de indruk van nieuwe rap Lange Frans: 'Kamervragen 2'

Nieuwe rap van Lange Frans: 'Kamervragen 2'
Foto: Archief FBF.nl
Hilversum

De rapper en tv-presentator Lange Frans heeft dinsdagochtend in het radio-programm van Giel Beelen zijn nieuwe rap 'Kamervragen 2' laten horen.

Zeven jaar geleden kwam Lange Frans met het nummer 'Kamervragen' dat al een hoop stof deed opwaaien. Nu dus 'Kamervragen 2'. Giel Beelen van 3FM reageert op zijn site op Kamervragen 2: 'Het is inmiddels 7 jaar geleden dat Lange Frans Nederland op z’n grondvesten liet schudden met het nummer ‘Kamervragen’. En nu is eindelijk 'Kamervragen 2' daar! Wat een lyrics, echt de moeite waard om eens goed te luisteren. Angstaanjagend bijna... Wow!'

In zijn rap roept Frans op om geen tijd te verspillen en aan te pakken wat er mis gaat in de maatschappij. Hij rapt onder meer over de voormalig secretaris-generaal van veiligheid en justitie, Joris Demmink, over kindermisbruik, ufo's en over hoogleraar lucht-en ruimtevaart dr.ir. Coen Vermeeren die een goed boek over ufo's schreef: 'Ufo's bestaan'. Andere zaken die hij in zijn rap noemt zijn NASA-astronauten, het instorten van het geldsysteem, aftappen van telefoons, veel te hoge bonussen, de Bilderberggroep en de slechte zorg.

Lange Frans noemt zichzelf  'een troubadour met een boodschap'. Lange Frans rapt: 'Ik had nog wat Kamervragen, gewoon wat hele kleine Kamervragen.'

In 2004 brachten  Lange Frans en Baas B als duo enkele singles uit. Hun tweede single 'Moppie' werd een grote hit, maar de derde single 'Zinloos' een protest tegen zinloos geweld, werd een nummer 1-hit aan het einde van dat jaar. Lange Frans draagt jarenlang bij aan het radioprogramma van Giel Beelen. Een tijdje presenteerde hij ook een programma op Wild FM het programma heet Lange Frans Goes Wild[4]. Samen met zijn broer Brutus had hij wekelijks een radioprogramma op de hiphopzender Lijn5. Dit radioprogramma is inmiddels gestopt. Daarna kreeg hij samen met Sanne van der Meijden een radioprogramma op SLAM!FM genaamd Vol Gas Met Frans, dat is in oktober 2015 gestopt wegens een te volle agenda.

Categorie:
Provincie: